MIDVINTERVAKA

Presentation 

Grupperna Kaja och Tetra bjuder in till en Midvintervaka som får natten att vända mot dag. Med saffransdoftande sånger och kanelkryddade låtar kokas en rykande het julebrygd på karibiska, nordiska, grekiska, arabiska och östeuropeiska tongångar. Traditionellt och nyskrivet, internationellt och lokalt, text, musik, sång och dans om ljus som betvingar mörkret. En föreställning för alla ljustörstande, frusna, frostbitna, värmesuktande, stretande decembersjälar! 

För tredje året i rad spelades Midvintervaka på Teater Aftonstjärnan, i december 2013. Både albumet och föreställningen har fått fantastiskt fina recensioner! 

Mer om Midvintervaka

Kaja och Tetra är två fria musikgrupper som funnits några år och som båda har en förkärlek för att låta olika traditioner mötas. Kaja tar i sin ordinarie repertoar avstamp i östeuropeisk folkmusik i sina nya kompositioner men låter musiken få influeras av medlemmarnas olika musikaliska erfarenheter och personliga uttryck. Likaså gör Tetra som delar med sig till varandra av sina sånger av främst grekiskt, haitiskt, nordiskt och arabiskt ursprung. Nu har grupperna slagit sig ihop för att göra något alldeles nytt och eget! 

Idén till Midvintervaka föddes december 2010 då Livet Nord och Tetra medverkade på en jul-jazz-brunch med Beches Brew i Göteborg. Idén om att göra en alternativ julshow med folk- och världsmusik för en bredare publik. Året därpå gjorde Kaja och Tetra en första föreställningsversion på Språk-kaféet i Göteborg som gav båda grupperna mersmak. Under 2011 har gammal musik letats fram och ny komponerats, texter har talats och danser dansats. Den 13 december 2011 hade föreställningen premiär på Teater Aftonstjärnan och fortsättning följde 2012 då även albumet Midvintervaka släpptes med ett urval av föreställningens musik. Nu laddar Kaja & Tetra för ännu en omgång i december 2013!

Repertoaren i föreställningen består av musik ur olika traditioner blandat med egna kompositioner och inslag av dans och lästa texter. Här finns smakprov på den grekiska motsvarigheten till våra Staffansvisor, en sång om visheten från Haiti, svensk Klappvals, Santa Lucia på italienska och mycket mer! 

De medverkande är några av Sveriges mest framstående folk- och världsmusiker som även syns spela i grupper som Ale Möller Band, New Tango Orquesta, Amandakören och Kultiration m.fl. 

Läs mer om Midvintervaka på www.midvintervaka.se 

Läs mer om Tetra på www.tetramusik.se

BOKNING/KONTAKT

Boka Midvintervaka
bokning@midvintervaka.se
Bokare: Jessica Jungegård 

Mejla Midvintervaka
info@midvintervaka.se

Hemsida:
www.midvintervaka.se